Find din hudtype

Det er en fordel, når det kommer til daglig pleje af din hud, at du behandler den efter din hudtype.
Her ser du forslag til mere generelle valg af hudplejeprodukter, fordelt på forskellige hudproblemer/ behov.

Husk på at huden er individuel, og din kosmetolog ser måske tilstande i din hud, som gør, at hun vælger en anden fremgangsmåde eller produkter end beskrevet her på siden.

Lyt altid til din kosmetolog – hun ser din huds tilstand, kan spørge ind og dermed give dig den personlige rådgivning, som du har brug for. Alle kosmetologer, der forhandler Living Dimension, har været på kurser i lige netop disse produkter, og ved hvad der kræves og hvilke produkter, der hjælper lige netop dig.

 

TØR HUD

Tør hud ældes hurtigere end andre hudtyper – forestil dig et udtørret vandhul. På samme måde som, der opstår sprækker i den tørre jord, vil den tørre hud også få linjer og rynker.

Når det udtørrede vandhul igen får fugt i form af regnvand, samler jorden sig sammen igen og sprækkerne forsvinder.

Sætter du ind i tide, med god fugtpleje, vil du opleve at det samme sker i din hud. Huden får et boost og løfter sig, bliver mere elastisk, og dét får linjerne til at forsvinde.

Den tørre hud er desuden særligt modtagelig over for ydre påvirkninger som kulde/varme, sol og forurening, så her har du endnu et incitament, for at bruge gode fugtgivende produkter.

 

 

Vigtigt! Mangler du fugt eller fedt?

Føles din hud tør, er spørgsmålet om den mangler fugt (fugttør) eller om den mangler fedt (fedttør).

Den fedttørre hud har en lav produktion af talg, og fugttør er en tilstand, hvor hudens overflade er dehydreret. Det er vigtigt at skelne imellem disse 2 behov, for tilfører man fugt til huden, der mangler fedt – hjælper det ikke på tørhedsproblemet.

Mangler din hud fugt, kan du nikke genkendende til følelsen af, at huden strammer efter kontakt med vand. Og døjer du med, at din hud bliver fedtet/skinnende i løbet af dagen, kan det også være et tegn på, at din hud mangler fugt.

Når huden mangler fugt, prøver huden desperat på at holde på den resterende fugt. Den danner derfor en barriere, der fungerer som et låg på huden. Desværre holder barrieren ikke kun på fugten, men også på urenheder – resultatet bliver tilstoppede porer og bumser. Det er vigtigt at få genskabt fugtbalancen, da din hud ellers vil have en nedsat modstandskraft, øget sensibilitet og svært ved at at optage produkter, og udskille fedtstof.

Er du i tvivl, kan du få din kosmetolog til at hjælpe dig.

 

Til fedtfattig anbefaler vi:

For at give huden mere fedt, skal du bruge produkter med olie i. Nedenfor kan du se, hvilke produkter vi anbefaler til den fedttørre hud, og hvordan du skal bruge dem.

Bonustip: Du kan også hjælpe din hud indefra, ved at spise råvarer, der er rige på de gode olier som olivenolie, avokado, fisk, æg og nødder.

Morgen og aften:

 1. Rens huden med 1 pump af Liv 13 Intensiv Renseolie. Massér ind i hele ansigtet, på tør hud uden vand. Fugt fingrene med lidt koldt vand, og massér i cirkler, til produktet bliver mælkehvidt. Skyl efter med vand.
 2. Fugt en vatrondel med Liv 14 Ansigtslotion u. alkohol – aftør hele ansigtet med denne efter afrens.
 3. Tag en mængde på størrelse med din lillefingernegl, af din LD creme* i håndfladen og påfør denne i ansigt og på hals.
 4. Liv 23 Precious Eye Zone Cream anbefales til øjenomgivelserne til dig, der er under 35 år. Der findes også Liv 69 Eye cream for +35 år og Liv 104 Age Eye Cream til +40 år eller Liv 55 Sens Eye Care Cream.
 5. Påfør din øjencreme i en cirkel langs øjenbenet (ikke for tæt på øjet, da der i sjældne tilfælde, kan opstå rødme og irritation).

* Er du under 35 år, anbefaler vi cremer fra Basic linjen. Liv 7 Advanced Rich Cream (trænger ind og tilfører fedt inde i huden – nærende) eller Liv 25 24h Skin Protection Cream (ligger som en barriere på huden og beskytter mod vind og vejr og forebygger tørhedspletter – rigtig god til dig, der opholder dig meget udenfor eller f.eks. på skiferien.

Er du over 25 år skal du bruge serum under din creme:

Liv 43 Blue, Liv 58 Moist eller Liv 81 Add.

Er du +35 år får du mere ud af at bruge Liv 61 24h Effect Cream fra Perfect linjen. LD 61 stimulerer cellefornyelsen, hvilket resulterer i en flot glød og et friskere udtryk.

Er du +45 år er den bedste creme for dig vores Liv 101 (dagcreme) og Liv 102 (natcreme) fra Age linjen. LD 101 og 102 fornyer hudens elasticitet og fugter hele dagen igennem og opfylder fugtdepoterne om natten. De aktiverer cellerne og tilfører huden elasticitet og spændstighed.


2 gange ugentligt:

Ca. 2 gange om ugen, bør du supplere din daglige hudplejerutine, med en peeling og en maske. Følg denne fremgangsmåde:

 1. Efter afrens med Liv 13 Intensiv Renseolie påføres Liv 35 Creme Peeling i et tyndt lag på tør hud.
 2. Lad sidde i 4 min.
 3. Skyl grundigt af med vand. Nu er huden klar til at modtage og optage virkestoffer.
 4. Påfør et 1-2 mm jævnt lag af LD 132 eller Liv 32 Liv Blue Mask (under 35 år), Liv 64 Energy Mask (+35 år) eller Liv 103 Liv Age Mask (+45 år).
 5. Lad masken arbejde i 10 min.
 6. Vask huden ren og følg herefter pkt. 2-4 fra din daglige rutine.

 

Til fugtfattig anbefaler vi:

Indenfor Living Dimension kan vi tilbyde den fugtfattige hud, flere muligheder.
Hvilken løsning der er den rette, afhænger af alder, hudplejehistorik og DNA.

Morgen og aften:

 1. Rens huden med 1 pump af Liv 12 Rensemælk. Masseres ind i hele ansigtet, gerne med fugtige fingre. Denne rens er eminent til at fjerne makeup. Skyl efter med vand.
 2. Fugt en vatrondel med Liv Kräuter Lotion – aftør hele ansigtet med denne efter afrens. LD Kräuter Lotion kan også sprayes direkte på huden. Brug også gerne i løbet af dagen, for et friskt pust og fugttilførsel.
 3. Tag en mængde på størrelse af din lillefingernegl af din LD creme** i håndfladen og påfør denne i ansigt og på hals.
 4. Liv 22 Precious Eye Zone Gel anbefales til øjenomgivelserne for et fugtgivende og forebyggende resultat og Liv Perfect 62 Visible Effect Eye Gel for en opstrammende effekt. Liv Caviar 66 Øjengel eller Liv Pearl 96 Øjengel.
 5. Påfør i en cirkel langs øjenbenet (ikke for tæt på øjet, da der i sjældne tilfælde, kan opstå rødme og irritation).

2 gange ugentligt:

Suppler din daglige hudplejerutine med peeling og maske ca. 2 gange ugentligt. Ved jævnligt at peele huden, fjernes døde hudceller effektivt. Du vil få bedre effekt af dine daglige plejeprodukter, da de vil kunne nå dybere ind i huden og arbejde.

 1. Efter afrens med Liv 12 Rensemælk (se pkt. 1 ovenfor), påføres Liv 36 Soft Peeling i et tyndt lag på tør hud. Lad sidde i 4 min., uden at der arbejdes med peelingen.
 2. Efter de 4 min. emulgeres den op med lidt vand og masseres ind i et par minutter.
 3. Skyl grundigt af med vand.
 4. Nu er huden klar til at modtage og optage virkestoffer.
 5. Påfør et 1-2 mm. jævnt lag af Liv 34 Intensive Moisturizing Mask eller Liv 59 Moisture Mask.
 6. Lad masken sidde og arbejde i 10 min. Herefter vaskes huden ren og punkt 2-4 (fra den daglige rutine) følges efterfølgende.

 

Hvilken creme skal jeg vælge til min fugtfattige hud?

Basic linjen:

Liv 6 Intensive Hydrating Cream (fra teenager og op til 25 år)

Liv 27 Repair Active Cream (til solskadet hud)

Liv 2 Vitamincreme for forebyggende anti age pleje (alder: +25 år)

Liv 9 Dekolleté og halscreme fra Add linjen, for opbygning af huden blandet sammen med Liv 1 Regenerationscreme fra Basic linjen. Ta’ en dråbe LD 9 og en dråbe LD 1 og bland dem sammen i håndfladen. Påføres ansigt og hals.

Moist: Liv 57 Moist Gel giver intensiv fugt. Lækker og meget let cremegel.

Oxy: Liv 75 Oxygen Active Cream hvis årsagen er dårligt arbejdsklima.

Men linjen: Liv 112 Hydrating Booster til mænd.

Vit A: Liv 70 Retinol Vit A Cream – en fugtcreme med peelende effekt til den fortykkede hud/læderhud.

KOMBINERET HUD

Der findes flere slags kombineret hud. Som navnet siger, er det når ansigtet er sammensat af flere forskellige slags hudtyper eller hudtilstande. Den mest kendte kombination af hudtyper, er normal hud, med fedtet hud i t-zonen. Det er dog langt fra alle, der har lige netop denne kombination.

Nedenstående plejerutine er god ved kombinationen tørre kinder og fedtede t-zoner. 

Morgen og aften:

 1. Rens huden med 1 pump af Liv 13 Intensiv Renseolie. Indmassér i hele ansigtet – på tør hud uden vand. Emulger herefter ansigtet op med lidt koldt vand til produktet bliver mælkehvidt.
 2. Skyl efter med vand.
 3. Fugt en vatrondel med Liv 11 Ansigtslotion. Aftør hele ansigtet med denne efter afrens.
 4. Tag en mængde på størrelse med din lillefingernegl af Liv 2 Vitamincreme i håndfladen og påfør denne i ansigtet og på halsen.
 5. Liv 22 Precious Eye Zone Gel anbefales til øjenomgivelserne om dagen for et forebyggende resultat, og Liv 23 Precious Eye Zone Cream om natten for en opstrammende effekt. Påfør i en cirkel langs med øjenbenet (ikke på øjenlåg eller til den våde kant – det er ikke nødvendigt og kan i sjældne tilfælde give rødme og irritation).

2 gange om ugen skal du være ekstra god ved din hud, og forkæle den med en maske. Udskift aftenrutinen med nedenstående.


2 gange ugentligt:

 1. Efter afrens med Liv 13 Intensiv Renseolie påføres Liv 36 Soft Peeling i et tyndt lag på tør hud.
 2. Lad sidde i 4 min.
 3. Efter de 4 min. emulgeres peelingen op med lidt vand og indmasseres i et par minutter.
 4. Skyl grundigt af med vand.Nu er huden klar til at modtage og optage virkestoffer.
 5. Påfør et 1-2 mm jævnt lag af din anbefalede ansigtsmaske, enten Liv 34 Intensive Moisturizing Mask (hvis du primært mangler fugt) eller Liv 37 Pore Refining Cleansing Mask (til fedtet og uren hud).
 6. Lad masken arbejde i 10 min.
 7. Vask huden ren og påfør Liv 11 Ansigtslotion og Liv 2 Vitamincreme.
 8. Påfør din øjencreme.

Vi anbefaler denne hudplejerutine med opfølgende behandling hos din kosmetolog hver 4. uge. Vi anbefaler, at du opstarter hudplejen 1-2 uger før den 1. behandling.

Produkterne vil blødgøre og forberede din hud på behandlingen og dermed give dig som kunde et hurtigere og bedre resultat.

Kombineret hud med forhorning

Er din hud forhornet (læderhud), anbefaler vi linjerne Vit C og Pearl. De går ind og fjerner den forhornede hud, så dine øvrige plejemidler lettere kan trænge ind og give det ønskede resultat.

Pearl er til moden hud, med tendens til store porer og pigmentforandringer. Personer, der har haft acne, får rigtig fine resultater med Pearl produkterne, der hjælper til en mere ensartet hudtone ved at blege mørke ar, mindsker synligt hudens porer og lysner overpigmentering.

Er din forhorning forårsaget af stress, sol, rygning, forurening og sygdom anbefales Vit  
C linjen sammen med basic renseprodukterne.

Til yngre hud (under 35 år) anbefales Vit C linjen + de 2 renseprodukter fra Pearl: Liv Pearl 90R Peeling Cleanser og Liv Pearl 90T Tonic (se hudplejerutinen nedenfor).

Morgen & aften:

 1. Rens huden med Liv Pearl 90R Peeling Cleanser. Fugt huden først og massér blidt med Liv 90R i cirkelbevægelser.
 2. Aftør ansigtet med en vatrondel, dryppet med lidt Liv Pearl 90T Tonic.
 3. Påfør Liv 87 Vit C serum i ansigtet, for at forstærke cremens virkning.
 4. Afslut med Liv 86 Vit C creme eller 91, 92 eller 93 (alt efter hudtype og alder).

2 gange ugentligt

 1. Følg trin 1+2 fra den daglige hudplejerutine ovenfor.
 2. Smør et 1-2 mm tykt lag Liv 88 Vit C maske eller LD 94 i hele ansigtet og lad masken arbejde i 10 min.
 3. Vask masken af med rigeligt vand og afslut med Liv 87 Vit C serum og Liv 86 Vit C creme.

SART HUD

Sart hud er ikke en hudtype, men en hudtilstand. Den ses oftest som rød og blussende, når den bliver udsat for varme, kulde eller tryk og du vil ofte også kunne se blodkarsprængninger, samt føles tør, stram og spændt.

Og nu til den gode nyhed; den sarte hud kan styrkes, så generne forsvinder!

Følg nedenstående plejerutine for at styrke den sarte hud:

Morgen og aften:

 1. Rens huden med 1 pump Liv 51R Rensemælk eller LD 13a Intensiv Renseolie m. Azulen. Indmassér i hele ansigtet på tør hud uden vand.
 2. Emulger ansigtet op med lidt koldt vand til produktet bliver mælkehvidt.
 3. Skyl efter med vand.
 4. Fugt en vatrondel med Liv Kräuter Lotion (kan sprayes direkte på huden) eller Liv 51t Tonic. Aftør hele ansigtet med denne efter afrens.
 5. Liv 53 Sens serum (til den hyper sensitive hud, beroliger huden så den reducerer blussende kinder) for en forstærket effekt eller Liv 43 Blue serum (til den unge modne hud 25-35 år) eller Liv 67 Caviar koncentrat til moden hud (+40 år).
 6. Tag en mængde på størrelse med din lillefingernegl af din LD creme i håndfladen, og påfør denne i ansigt og på hals.
 7. Afhængig af din hudtype og problemområde, anbefaler vi følgende cremer:
 8. Liv 30 Azulen Cream, beroliger huden velegnet til sart hud. Styrker huden varigt.
 9. Liv 54 Day & Night Cream, parabenefri, velegnet til meget sart og sensitiv hud.
 10. Liv 8 Collagen Cream, ung, moden hud (25-35 år), plejende og opstrammende.
 11. Liv 65 Ultimate Luxury Caviar Cream, moden hud (alder: 40+), let rødmosset/let sensitiv hud, MEGET opstrammende.
 12. Som øjenpleje anbefales:
 13. Liv 55 Eye Care Cream til ekstremt sarte øjne
 14. Liv 69 Ultimate Luxury Caviar Eye Cream til intensiv opstramning, +40 år.

2 gange ugentligt:

 1. Efter afrens med Liv 13a Intensiv Renseolie m. Azulen, påføres Liv 52 Peeling i et tyndt lag på tør hud.
 2. Lad sidde i 4 min.
 3. Skyl grundigt af med vand. Nu er huden klar til at modtage og optage virkestoffer.
 4. Påfør et 1-2 mm jævnt lag af din maske. Vi anbefaler en af følgende masker afhængig af din hudtype og alder:
 5. 32 Liv Blue Mask (til moden hud)
 6. 33 Liv Azulen Mask (til sart og rød hud)
 7. 56 Liv Sens Mask (til den sarte hud)
 8. 68 Liv Ultimate Luxury Caviar Mask (til moden hud (+40 år))
 9. Masken skal sidde på og have lov at arbejde i mindst 10 min.
 10. Vask huden ren og følg pkt. 2-6 i din daglige hudplejerutine.

AKNE/URENHEDER

Døjer du med akne eller periodiske udbrud, er det vigtigt, at du får renset huden i dybden UDEN at udtørre den. Udtørring gør bare problemerne større.

Morgen:

 1. Rens huden med 1 pump af Liv 10 Rense Gel. Gelen skummes op med vand og masseres ind i hele ansigtet – evt. i badet.
 2. Skyl efter med vand.
 3. Fugt en vatrondel med Hamamelis Lotion, aftør hele ansigtet med denne efter afrens.
 4. Tag 2 dråber af Liv 1 Regenerationscreme og Liv 3 Acnecreme i håndfladen. Bland dem sammen og påfør blandingen i hele ansigtet. (Bland ikke salven og cremen sammen i en krukke. Det mindsker resultatet markant).

Aften:

 1. Rens huden med 1 pump af Liv 10 Rense Gel. Gelen skummes op med vand og masseres ind i hele ansigtet – evt. i badet.
 2. Skyl efter med vand.
 3. Fugt en vatrondel med Hamamelis Lotion, aftør hele ansigtet med denne efter afrens.
 4. Påfør Liv 37 Pore Refining Cleansing Mask i hele ansigtet i et tyndt lag.
 5. Brug masken som natcreme, så længe problemet endnu ikke er løst. Kan bruges lokalt på udbrud.

Når huden er i bedring, udskiftes aftenmasken med dagrutinen og masken bruges herefter 2 gange om ugen i 10 min. Her vaskes den af med vand og cremen påføres derefter.

Hvorfor Liv 1 Regenerationscremen?

LD 1 er vores reparations creme/salve, der tilfører huden en masse vitaminer og gør derfor ar pænere og helingen fremskyndes.

Den forstærker ligeledes effekten på Liv 3 Acnecreme. Det ses oftest, at aknen halveres på en uge, hvis hele denne anbefaling følges.

Vi anbefaler denne hudplejeserie med opfølgende behandling hos din kosmetolog hver 4. uge. Vi anbefaler, at du opstarter hudplejen 1-2 uger før den 1. behandling.

Produkterne vil blødgøre og forberede din hud på behandlingen og dermed give dig som kunde et hurtigere og bedre resultat.

FEDTET HUD

Basic: Liv 3 Acnecreme
Blue: Liv 43 Liv Blue Concentrat
Pearl: Liv 90r Peeling Cleanser, Liv 90t Tonic, Liv 91 Dayfluid, (Liv 92 Day Cream), (Liv 93 Nightcream) , Liv 94 Mask, Liv 95 Concentrate og Liv 96 Eye gel.
Vit C: Liv 86 Cream, Liv 87 Koncentrat og Liv 88 Mask.
Oxy: Liv 74 Intensive gel
Moist: Liv 57 Cream gel

 

Den fedtede hud døjer ofte med akne. Her anbefaler vi:
En kombination af Basic cremerne 1+3 og masken 37 (se hudplejerutinen under “Akne/urenheder” længere oppe på siden). Hjælper dette ikke, så prøv Clear Away fra Purlove linjen.

MANGLENDE GLØD

Er din hud grå og mat, anbefaler vi følgende linjer til at få din glød tilbage:
Vit A linjen (serum, creme og maske) indeholder retinol, som giver glød. Carotinen i A-vitamin giver farve. Sætter gang i blodcirkulationen.

Til den modne kvinde på 40/45 år og op, som mangler fugt og glød.
Vit A er en meget let creme, der virker særdeles opstrammende og er det mest effektive antiage våben.

Vit C linjen (serum, creme og maske) består af en komination af c-vitamin og frugtsyre. C- vitaminet er indkapslet, hvilket betyder, at det først frigives, når det er trængt ind i huden.

Vit C er til den grove hud, som er fortykket, storporet eller arret og hvor strukturen ønskes forfinet. Forebygger og reparerer skader fra miljømæssig ældning (stress, rygning, sol og forurening), som står for 85 % af vores ældningsproces.

OBS! Er på ingen måder til den sarte hud, da kombinationen af frugtsyre og c-vitamin, er for agressiv for den sarte hud.

Perfect linjen (serum, creme, maske og øjencreme) bruger kombinationen A, C og E vitamin til at genskabe hudens elasticitet og tilfører fedt til den lidt yngre hud (over 35 år).

Perfect linjen giver en rig cremepleje der sætter godt gang i blodcirkulationen igen.

Oxy linjen (serum og creme) er til huden, der er blevet stresset pga. dårligt arbejdsklima, sygdom, hvis man har skiftet hudplejeprodukter tit gør huden doven og grå – ser trist og livløs ud. Oxy ilter huden og bringer den til live igen og i balance.

TØR ROSACEA

Liv 21 Anti-Couperose Cream (mindsker rødmen) + Liv 75 Oxygen Aktive Cream (tilføjer masser af fugt) blandes sammen en til en.

Disse to produkter forstærker hinanden. (og evt. Liv 1 Regenerationscreme, som genskaber balancen i huden og fremskynder processen).

AKNE ROSACEA

Vi anbefaler Liv 10 Rense gel til afrens, Hamamelis som tonic, Liv 43 Koncentrat koncentrat til forstærket pleje, Liv 30 Azulen creme til dagcreme, Liv 37 Pore Refining Cleansing Mask til natcreme (bemærk dette er en maske).

Du kan med fordel supplere med Liv 21 Anti-Couperose Creme fra Add linjen, lokalt på de røde områder. LD 21 styrker din hud, gør den mere modstandsdygtig og mindsker rødme og irritation.

Cremen er desuden let tonet, og hjælper altså også med til at skjule rødmen.

SKÆGPEST

Til skægpest hos mænd, anbefaler vi følgende produkter fra Men linjen:

LD 110 Comfort Facial Cleanser til at rense huden. Massér ind på fugtet hud, så LD 110 skummer op. Pga. den skummende effekt, kan LD 110 også bruges under barbering.

LD 111 After Shave Balm – efter barbering påføres LD 111 på ansigt og hals. LD 111 beroliger huden og virker forebyggende på skægpest.

Afslut med LD 7 Advanced Rich Cream – fugter huden og beskytter den mod urenheder og infektioner.

BØRNEEKSEM

Børneeksem er en kronisk lidelse, der får huden til at klø. Ved at bruge en fed creme som LD 7 Advanced Rich Cream, genopbygges hudens barriere funktion og kløen mindskes betragteligt. LD 7 er god på større områder; f.eks. arme og ben.

eller LD 1 Regenerationscreme god til sutteeksem hos små børn.

KLØE

Basic: LD 1 Regenerationscreme

Salven genopbygger hudbarrieren.

Virker desuden beroligende på insektbid.

SÅR- OG AR BEHANDLING

Basic: LD 1 Regenerationscreme er en helende salve, der oprindelig blev brugt på hospitalernes brandsårsafdeling. Indlæggelsestiden blev forkortet med op til 3 uger.

LD 86 Vitamin C Cream er også gavnlig i helingsprocessen, da den øger blodgennemstrømningen og forebygger og bleger misfarvet pigment. Virkningen kan forøges ved at bruge den regenererende  creme LD 2 Vitamincreme om dagen og denne C-vitamin creme om natten.

MILIER

Milier er de små hvide knopper man kan få i øjenområdet (i daglig tale kalder mange det (fejlagtigt) for talgknopper). Milierne kommer fordi huden er for tør, og bør kun fjernes af din kosmetolog/kosmetiker.

Du kan forebygge milier, ved at holde fugtbalancen ved lige ved daglig brug af:

De øvrige dage bruges Liv 23 som natøjencreme.